CAD / CAM / CNC Engineering
CNC Datacommunication
CNC Software Development

Frezen met een robot

Met de nieuwe robot bewerking interface in PowerMill CAM software is het veel makkelijker om robots te programmeren voor een veel breder scala van toepassingen.  De mogelijkheid om de robot offline te programma vanaf een 3D CAD data is zowel sneller en efficiënter dan de huidige aanpak die vaak wordt gebruikt om instructies voor de apparatuur te maken.

 
frezen met robotfrezen met robot
 

Deze eenvoudigere programmering methode laat fabrikanten toe om te profiteren van de vele voordelen van het gebruik van robots.  Ten eerste, de kosten voor het installeren van een robot is veel minder dan de prijs van een grote machine met een vergelijkbare werkomgeving.  Bovendien zorgt de flexibiliteit van de robot dat complexe operaties kunnen worden uitgevoerd in een enkele opstelling, met als gevolg een verminderde productietijd en een  verminderen van het aantal benodigde bevestigingsmaterialen.

frezen met robot       frezen met robot

Robots hebben ook nadelen, omdat ze worstelen met de beperkte stijfheid van de bewerkingsarm bij het bewerken van hardere materialen waardoor de vereiste toleranties mogelijk niet  haalbaar zijn t.o.v. de gangbare CNC-machines. Ze kunnen echter met succes gebruikt worden in elk gebied waar zachtere materialen moeten worden bewerkt tot een nauwkeurigheid van  tienden van een millimeter. Dit kan meer dan voldoende zijn voor componenten die enkele meters in lengte kunnen worden bewerkt, zoals vaak het geval is voor composiet gereedschappen en  onderdelen voor zee-, lucht-en ruimtevaart, autosport en spoor toepassingen.

Bezoek de PowerMill Robot website